Örnek bir insan hangi özelliklere sahip olmalıdır

Örnek bir insan hangi özelliklere sahip olmalıdır
Adını bildiğiniz peygamberler hangileridir, Sizce örnek bir insan hangi özelliklere sahip olmalıdır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Soru : Adını bildiğiniz peygamberler hangileridir?

Cevap : Hz. Âdem (a.s.)*, Hz. İdris (a.s.), Hz. Nuh (a.s.), Hz. Hud (a.s.), Hz. Salih (a.s.), Hz. İbrahim (a.s.), Hz. Lut (a.s.), Hz. İsmail (a.s.), Hz. İshak (a.s.), Hz. Yakup (a.s.), Hz. Yusuf (a.s.), Hz. Eyüp (a.s.), Hz. Şuayp (a.s.), Hz. Musa (a.s.), Hz. Harun (a.s.), Hz. Davut (a.s.), Hz. Süleyman (a.s.), Hz. İlyas (a.s.), Hz. Elyasa (a.s.), Hz. Yunus (a.s.), Hz. Zülkifl (a.s.), Hz. Zekeriya (a.s.), Hz. Yahya (a.s.), Hz. İsa (a.s.), Hz. Muhammed (s.a.v.)**

Soru : Sizce örnek bir insan hangi özelliklere sahip olmalıdır?

Cevap : Her insan için örnek bir insanın özellikleri farklılık gösterebilir. Çünkü her insan bir başkasını farklı bir konuda örnek alabilir ancak yine de örnek bir insanın sahip olması gereken özellikler bulunmaktadır.

Örnek bir insanın özellikleri:

Her şeyden önce çevresine örnek olan insan sergilediği hal ve hareketlere dikkat etmelidir. Öncelikle yalan konuşmamalıdır böylece herkes onun sözüne inanır ve güvenir.

Örnek bir insan toplum içine girdiğinde ya da girdiği ortamlar günlük konuşma diline özen göstermelidir; argo kelimeler kullanmamalı ve çevresindeki insanlar yaş olarak büyük de olsa küçük de olsa o kişilere saygı göstermelidir.

Örnek bir insan çalışkan olmalıdır. Çevresi tarafından kötü ve yanlış hareketleri ile değil bilgisi ve başarıları ile tanınmalıdır. Çünkü bilgili ve kültürlü olan kişiler toplumda saygı ve sevgi görür, toplumda bir statü sahibi olur.

1701
1677
1676
575
223
222
547
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum