Örnek TEOG Çalışma Programı Nasıl Olmalı

Örnek TEOG Çalışma Programı Nasıl Olmalı
Bireyler belirli bir eğitim seviyesine ve buna dayalı olarak prestijli bir işe sahip olabilmek için hayatlarının belirli dönemlerinde sınavlara girmek ile yükümlüdür.

Örnek TEOG Çalışma Programı Nasıl Olmalı?

İleriye doğru atılan adımlardan ilki günümüz için geçeli olan TEOG sınavıdır. Ortaokuldan liseye geçiş için girilmesi zorunlu olan bu sınav için pek çok öğrenci büyük bir çaba göstermektedir. Sınavda gösterilen başarıya göre lise tercihleri yapılacaktır. Öğrenciler hayatlarındaki ilk sınav heyecanı ile nasıl bir program rehberliğinde çalışacaklarını bilememektedirler. Örnek TEOG çalışma programı rehber öğretmenler tarafından ya da sınava girecek olan çocuğun ailesi tarafından hazırlanan bir program olmalıdır.

Ders Çalışma Programı

Çocuklarınıza belirli bir program dâhilinde hareket etmeyi, düzenli ve planlı olmayı öğretirseniz bu ilerideki hayatlarında ve iş hayatlarında son derece önemli bir yere sahip olacaktır. Prensip ve sorumluluk sahibi bireylerin yetişmesi için öncelikle küçük yaşlardan itibaren bu eğitimi aşılanması gerekmektedir. Ders çalışma programı sınava girecek olan öğrencinin okuldaki ders programı esas alınarak hazırlanmalıdır. Ders programı esas alınarak öğrencinin boş zamanları, aktivite zamanları ve yalnızca sınav için ayıracak olduğu ders çalışma zamanları eşit bir şekilde günlere ve saatlere paylaştırılmalıdır. Bu sayede hem öğrencinin üzerindeki yük azalacaktır hem de düzenli bir çalışma ile hayatı son derece kolay bir şekilde ilerlemiş olacaktır. Ders çalışmaktan daha çok zevk alan öğrenciler bunu bir rutin hâline getireceklerdir.

Ders Nasıl Çalışılır?

Henüz yeterince sorumluluk sahibi olmayan öğrenciler bu duruma yeni yeni alışmaktadır. O yüzden öğrencilere çok yüklenilmemesi gerekir. Aksi takdirde hem ders çalışmaktan soğur ve canı sıkılır hem de hayatının ilk sınavı onda kötü bir izlenim bırakır. Sınava girecek olan öğrencilere, girecek olduğu sınavın onun daha iyi yerlere gelebilmesi için gerekli olduğu iyi bir şekilde aktarılmalı ve onda heves uyandırılmalıdır. Aksi takdirde öğrenciler bunu yapmak istemeyeceklerdir. Ders nasıl çalışılır sorusunu merak eden ve çocuklarına rehberlik etmek isteyen anne babalar, ders çocuğunuzun sevdiği şekilde çalışılır. Onun anlayacağı şekilde çalışır.

Ders Çalışma Programına Uyulmasının Önemi

Hazırlanmış olan ders çalışma programına uymak son derece önemlidir. Öğrenciler bu programa uydukları takdirde hem yapmak istedikleri her şeye vakit bulabilecekler hem de rutin bir ders çalışma programı ile çok daha düzenli ve verimli çalışabileceklerdir. Aksi takdirde gelişigüzel çalışılan bir ders bir süre sonra unutulacaktır. Bu da hem vakit kaybına hem de başarısızlık gözetildiği zaman heves kaybına neden olacaktır. Böyle durumlara sebebiyet verilmemesi için öğrencilere hazırlanan ders çalışma programına uyulmalıdır. Elbette bu program hazırlanırken öğrencinin istekleri ve kendini rahat hissetmesi son derece önemli olacaktır. Kendisini rahat hisseden öğrenci çok daha mutlu ve hevesli bir şekilde ders çalışacaktır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.