Orta Asya Türk devletlerinde görülen ikili teşkilat yapısının özellikleri nelerdir

Orta Asya Türk devletlerinde görülen ikili teşkilat yapısının özellikleri nelerdir
Orta Asya Türk devletlerinde görülen ikili teşkilat yapısının özellikleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Orta Asya Türk Devletleri’nde ülke yönetim bakımından iki kısma (Doğu-batı, kuzey-güney, sağ-sol gibi) ayrılırdı. Doğu merkez kabul edilirdi. Batı ise iç işlerinde serbest, dışişlerinde doğuya bağlı olurdu. Buna “ikili teşkilat” denir. Eski Türk Devletlerinde uygulanan yönetim biçimidir. Ülkenin doğusunu kağan yönetirken batısını hanedandan birinin yönetmesidir.

İkili devlet sistemi Orta Asya Türk devletlerinde görülen bir yönetim biçimidir. Devletin doğu-batı olmak üzere ikili yönetime ayrılmasına verilen addır. Doğuyu her zaman kağan yönetirken, batının yönetimi de hanedandan birine verilirdi. Batıyı yöneten kişiye yabgu unvanı verilirdi.

756
1074
522
471
417
731
438
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.