Orta Asya’nın coğrafi özelliklerinde meydana gelen değişiklikler

Orta Asya’nın coğrafi özelliklerinde meydana gelen değişiklikler
Orta Asya’nın coğrafi özelliklerinde meydana gelen değişikliklerin Türklerin hayatına etkileri neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bozkırlar, geniş otlaklar nedeni ile hayvancılığa elverişli idi. Tarım ise daha sınırlı bölgelerde yapılabiliyordu. Türkler, bozkır şartları gereği göçebe bir hayat yaşıyordu. Keçe çadırlarda otururlardı. Koyun, at, sığır gibi hayvanlar beslerlerdi. Hayvanlarına otlak bulabilmek amacıyla yaylak ve kışlak arasında dolaşıyorlardı.

Orta Asya’nın acımasız şartları ve göçebe yaşamı Türk insanını yaşayabilmek için silahlı örgütlenme yanında insan sağlığı, hayvan sağlığı, tarım meteoroloji, yön tayini, coğrafya, hayvansal üretim ve dokumacılık konularında uzmanlaşmıştı. Bozkırda göçebe bir yaşantı süren Türkler her an yer değiştirme imkanına sahipti. Ata sahip olmaları göç konusunda önemli avantaj sağlamıştır. Geçim kaynağı olan hayvanları alarak hür iklimlere göç edebilirlerdi. Türkler bu özellikleri sayesinde esarete boyun eğmeden yaşamışlardır.

10
505
100
31
21
6
528
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.