Orta Çağ’da Avrupa’daki bilim insanları buluşlarını açıklayamazken Türk-İslam bilginleri el üstünde tutulmuştur

Orta Çağ’da Avrupa’daki bilim insanları buluşlarını açıklayamazken Türk-İslam bilginleri el üstünde tutulmuştur
Orta Çağ’da Avrupa’daki bilim insanları buluşlarını açıklayamazken Türk-İslam bilginleri el üstünde tutulmuştur, bunun temel sebebi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Avrupa’da kilisenin baskıcı tutumları, fikir ve düşünce özgürlüğünün engellenmesi, bilime ve bilim insanına değer verilmemesinden dolayı buluşlarını açıklayamazlardı. İslam dininde bilime değer verilmesi, bilim ve araştırmanın teşvik edilmesinden dolayı Türk-İslam bilginleri el üstünde tutulmuştur.

Çünkü Orta Çağ’da skolastik düşünce vardır, bilime değer verilmezdi, oysa İslam dünyasında o dönem bilime bilim insanına büyük önem verilirdi. Bugün ise durum tam tersidir. Avrupa’da bilime önem verilirken İslam alemi kan savaş ve cahillikle boğuşmaktadır.

464
813
1031
133
131
131
1131
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum