Orta Çağ’da ticaret kervanlarının karşı karşıya kalabileceği zorluklar neler olabilir

Orta Çağ’da ticaret kervanlarının karşı karşıya kalabileceği zorluklar neler olabilir
Orta Çağ’da ticaret kervanlarının karşı karşıya kalabileceği zorluklar neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Roma İmparatorluğu’nun merkezi otoritesini yitirmesiyle ortaya çıkan güvenlik sorunu ve Kavimler Göçü’nün yıkıcı etkileri nedeniyle şehirlerde nüfus azalmış, dışa kapalı köy hayatı yaygınlaşmıştı. Bu da hem güvenlik, hem pazar hem de hava şartları uzun yollarda görülen hastalıklar eşkıyaların saldırıları gibi kervanların karşılaşacağı zorlukları doğurmuştur.

Ticaret yolları üzerindeki ulaşım, kervanlar vasıtasıyla sağlanırdı. Kervanların en büyük yük taşıyıcısı çift hörgüçlü develerdi. Bunun yanında katır veya atla çekilen tekerlekli taşıtlar ve binek hayvanları da kullanılmıştır.

Kervansaray: Kökeni ribatlara dayanmaktadır. Kervanların güvenliği ve konaklaması için ana yol kenarında tesis edilmiştir. Vakıf sistemiyle yollar üzerinde kurulan ve kamu yararına çalışan kervansaraylar genellikle 8-10 saatlik yürüyüş mesafesinde (35-40 km) kurulurdu.

13
27
4
25
1
1
25
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum