Ortak doğal ve kültürel mirasa yönelik tehditleri ortadan kaldırmak için neler yapılmalıdır

Ortak doğal ve kültürel mirasa yönelik tehditleri ortadan kaldırmak için neler yapılmalıdır
Ortak doğal ve kültürel mirasa yönelik tehditleri ortadan kaldırmak için neler yapılmalıdır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ortak mirasları korumak adına harekete geçecek olan hükümetlerin gerekli bakanlıkları, bu tip olguların korunmasına dayalı uzman kişileri belirleyerek yetkileri sağlayabilecektir. Uzun yıllardır kendini koruyan bu tip mekanların dış kuvvetlere dayalı olarak yıpranmaları ve hasar görmeleri halinde gereken tadilatların gerçekleştirmeleri durumu da görülebilmektedir. Sit alanı statüsünde yer alan ortak miras alanlarını bireysel olarak da korumak gerekmektedir.

Kişilerin gereken bilince erişmeleri ve en büyük zenginliklerimizi korumak adına da herhangi bir olumsuzlukla karşı karşıya bırakmamaları durumu da söz konusu olmaktadır. Böylelikle daha kalıcı bir noktada yer alacak olan kültürel mirasların daha uzun yıllar boyunca görülebilecek tarzda da yer alarak da hareket etmeleri gerekecektir. Böylelikle de insanlığın daha uzun süreli kullanımında olacak olan unsurlar olarak da ifade edilecektir.

1
2
0
0
3
1
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.