Ortanca neden farklı toprak türlerinde farklı renklerde çiçekler açar

Ortanca neden farklı toprak türlerinde farklı renklerde çiçekler açar
Ortanca neden farklı toprak türlerinde farklı renklerde çiçekler açar konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Ortanca neden farklı toprak türlerinde farklı renklerde çiçekler açar

Ödev cevabı kısaca : Bitkilerin büyüdüğü toprak türleri, mineral içeriği ve pH seviyeleri gibi faktörlere bağlı olarak değişir. Bu farklılıklar bitkilerin beslenme alışkanlıklarını etkiler ve çiçeklerin renklerindeki farklılıklara yol açabilir. Bu nedenle, çiçeklerin farklı topraklarda farklı renklerde açması yaygındır.

Hydrangea macrophylla çiçekleri mavi, kırmızı, pembe, açık mor veya koyu mor olabilir. Rengi toprak pH'ı'ndan etkilenir. Asitli bir toprak (pH 7'nin altında) genellikle maviye yakın çiçek rengi verirken alkali toprak (pH 7'nin üzerinde) çiçekleri daha pembe yapar.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.