Ortaöğretim/Önlisans KPSS Atanmak İçin En Az Düşük Kaç Puan Gerekir

Ortaöğretim/Önlisans KPSS Atanmak İçin En Az Düşük Kaç Puan Gerekir
Ortaöğretim/Önlisans KPSS Atanmak İçin En Az Düşük Kaç Puan Gerekir

2012  Ortaöğretim / Önlisans KPSS 22 ve 23 Eylül 2012 tarihlerinde yapıldı. Sınav öncesi akıllarda atanmak için en az kaç puan gerektiğine dair soru işaretleri var. Bu soruya net cevap verebilmek için Öncelikle ÖSYM’nin 2012 memur alımları için tercih kılavuzunun yayınlanması gerekmektedir. 2012 Ortaöğretim/Önlisans KPSS tercih kılavuzu yayınlanmadan bu konu hakkında net bir şeyler söylemek yanlış olur. Çünkü Ortaöğretim(Lise) mezunu ve Önlisans mezunu olanların her birinden ne kadar atama yapılacağına göre bu durum açıklanabilir.

Bizler bir öngörüde bulunursak. 2012 KPSS ile memur alımlarında Önlisans mezunları bir adım önde olacaklar. Zirâ kurumlar istihdam edeceği memurların Önlisans mezunu olmasını daha çok tercih etmektedirler. Ayrıca kalifiye(vasıflı) eleman sayısının Önlisans mezunlarında daha fazla olması da bu durumun sebeplerinden biri.

Ortaöğretim(Lise) mezunlarından en şanssız kesimi ise “Düz Lise” mezunları olarak görülüyor. Meslek Lisesi mezunlarının teknik bilgileri de olduğundan dolayı, lise mezunları arasında en çok alım meslek lisesi mezunlarından olacaktır. Bu durumda 70 puan alan bir önlisans mezununun ataması yapılırken 90 puanlı bir düz lise mezunun ataması yapılmazsa şaşırmamak gerekir.

Devlet Personel Başkanlığı Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına 1. Yerleştirme Sonuçlarına Göre En Büyük ve En Küçük Puanlar (Önlisans) TABAN PUANLARI

Devlet Personel Başkanlığı Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına 1. Yerleştirme Sonuçlarına Göre En Büyük ve En Küçük Puanlar (Ortaöğretim) TABAN PUANLARI

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.