Oruç nedir, nasıl tutulur

Oruç nedir, nasıl tutulur
Oruç nedir, nasıl tutulur, anlatınız, neden oruç tutulur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Oruç nedir

Oruç, İslam dininin beş şartından biri. Yılda bir ay, ramazan ayında, Tanrı’ya kulluk ve ibadet amacıyla, tanyerinin ağarmağa başlamasından güneş batmasına kadar, niyetlenerek bir şey yiyip içmekten ve orucu bozan başka şeylerden nefsi korumak suretiyle oruç tutulur. Orucun Arap dilindeki karşılığı “savm” kelimesi olup, bu kelime “bir şeyden uzak durmak, kişinin kendini tutması ve engellemesi” manalarına gelmektedir.

İslam’ın şartlarından biri de oruç tutmaktır. Oruç tutmak farz olan bir ibadettir. Ramazan ayında farz kılınan oruç, diğer zamanlarda nafile ibadet olarak gerçekleştirilmektedir. Oruç tutmak, mükafatının yalnız Allah tarafından bilindiği bir ibadettir. Allah’ın rızasını kazanmak için yapılır.

Oruç, Allah’ın rızasını kazanmak için günün belli vakitlerinde aç kalmak, cinsel arzulardan ve günahlardan sakınmak anlamına gelir. Sabah ezanı ile başlar ve akşam ezanı ile son bulur. Sahur yapılır ve oruç için hazırlık yapılır. İmsak vaktiyle oruç başlar. İftar vakti olan akşam ezanı vaktine kadar devam eder. Böylece de Allah’ın rızasını kazanmak amaçlanır.

530
312
609
262
223
226
327
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum