Osmanlı Beyliği’nin kuruluşu ile ilgili farklı rivayetlerin olmasının sebepleri

Osmanlı Beyliği’nin kuruluşu ile ilgili farklı rivayetlerin olmasının sebepleri
Osmanlı Beyliği’nin kuruluşu ile ilgili farklı rivayetlerin olmasının sebepleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Osmanlı Beyliği'nin kuruluşu ile ilgili farklı rivayetlerin olmasının sebepleri şöyledir;

Osmanlı devletinin kuruluş zamanlarında yeterli derecede belge ve doküman yoktu. Bu nedenle resmi bir işlem uygulanamamıştır. Çünkü tarihçiler Osmanlı'nın kuruluş tarihini kesin olarak belirten yeteri kadar kayıt ve delil bulamamışlardır.

Yeteri kadar belgenin bulunamamış olması, tarihçileri olayları ve savaşları, zaferleri birbirine bağlayarak kuruluş tarihi bulmaya itmiştir. Zaferleri inceleyip kuruluş tarihi tahmini yapmışlardır.

Bazı Hristiyan tarihçiler Osmanlı'nın birden kurulması ve bu denli güçlü olmasının sebebini, Hristiyan halkın ve Bizans'ın bazı adamlarının Osmanlı'ya destek olduğunu düşünür. Kuruluş tarihine dair bir belge ya da devlet arşivi bulunmadığından dolayı, Osmanlı'nın kuruluşu farklı şekillerde yorumlanmıştır.

535
411
432
38
30
30
31
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.