Osmanlı Devleti fiilen, hukuken ve resmen ne zaman sona erdi

Osmanlı Devleti fiilen, hukuken ve resmen ne zaman sona erdi
Osmanlı Devleti fiilen, hukuken ve resmen ne zaman sona erdi bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Osmanlı Devleti soruda da belirtildiği gibi 3. aşamalı olarak sona ermiştir. Osmanlı Devletinin sona erme aşamalarında öncelikle fiilen sona ermesi gelir. Daha sonra ise hukuken sona ermesi gelir.

  • Osmanlı Devletinin fiilen sona ermesi 30 Ekim 1918 tarihinde Mondros Ateşkes Antlaşması ile olmuştur. 
  • Osmanlı Devletinin hukuken sona ermesi 11 Ekim 1922 tarihinde Mudanya Mütarekesi ile olmuştur.
  • Osmanlı Devletinin resmen sona ermesi 1 Kasım 1922 tarihinde Saltanatın kaldırılması ile olmuştur.

Fiilen sona erme ile bir devletin topraklarının işgal edilmesi, devletin işlevini kaybederek kayıtsız şartsız teslim olması anlaşılır. 

Hukuken sona erme ile bir devletin başkentinin işgal edilmiş ya da başka bir güce devredilmiş olduğu anlaşılır. Barış görüşmelerine davet edilmeyen bu devlet, hiçbir anlaşmada taraf olarak kabul edilmez. 

Resmen sona erme ile Devletin yerine yeni bir devlet kurulmuş ise yeni kurulan devlet ile başka bir devlet, anlaşma yaptığında eski devletle yaptığı anlaşmayı geçersiz saymış ise devlet resmen sona ermiş demektir.

3439
1191
1777
802
745
766
3084
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.