Osmanlı Devleti köprüler dışında fethettiği yerlere ne tür eserler kazandırmıştır

Osmanlı Devleti köprüler dışında fethettiği yerlere ne tür eserler kazandırmıştır
Osmanlı Devleti köprüler dışında fethettiği yerlere ne tür eserler kazandırmıştır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hacı Ahmed Bey Sarayı, Cezayir

1825 ile 1835 yılları arasında inşa edilen yapı, İslam medeniyeti ve Hacı Ahmed Bey’in kahramanlığından izler taşıyor. Avrupa saray mimarisinden de esinlenen sarayda, büyük bir bahçe ve bir fıskiye bulunuyor.

Ahmediye Camii ve Medresesi, Gürcistan

Ahıska’ya hakim bir tepede bulunan camii, 250 yıllık bir geçmişe sahip. İstanbul’daki Selatin camiiler örnek alınarak yapılan camii divan şairlerine ilham olmuş. İçinde başka dini yapılar da olan Ahıska Kalesi’ndeki camii, Ahıska Beylerbeyi Hacı Ahmed Paşa tarafından yaptırılmış.

Bekiriye Camii, Yemen

12. yüzyılda, Osmanlı’nın Yemen’i aldığı ilk dönem yapılan Bekiriye Camii, mimarisi ve süslemeleriyle dikkat çeken bir Osmanlı eseri. Klasik Osmanlı mimarisiyle, Arap mimarisinden farklı olarak yapılmıştır. Tek kubbeli, tek minareli caminin adı camiyi yaptıran Yemen Beylerbeyi Hasanpaşa’nın bu noktada ölen kölesinden gelmektedir.

Kavalalı Mehmet Ali Paşa Camii, Mısır

Osmanlı mimarisinin tüm ihtişamıyla yaptığı Kavalalı Mehmet Ali Paşa Camii, yaklaşık 500 yıl süren Osmanlı hakimiyetinin en güzel yapılarından biri. Halen canlılığını koruyan camii, Selahaddin Kalesi’nin içerisinde yer alıyor.

Hacı Ömer Külliyesi, Kosova

Yüzyıllarca Osmanlı’nın hüküm sürdüğü Kosova’da tarihi geçmişin tapuları niteliğindeki eserlerden biri de Hacı Ömer Külliyesi’dir. 1389 – 1913 yılları arasında Osmanlı hakimiyetinde kalan Kosova’da maddi eserler dışında ecdadımızın gönüllerde bıraktığı silinmez eserler bizim için gurur kaynağıdır.

704
408
1122
317
470
299
830
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.