Osmanlı Devletinde 19. yüzyılda ortaya çıkan karışıklıklar, Mustafa Kemal’in meslek seçiminde etkili olmuş olabilir mi

Osmanlı Devletinde 19. yüzyılda ortaya çıkan karışıklıklar, Mustafa Kemal’in meslek seçiminde etkili olmuş olabilir mi
Osmanlı Devletinde 19. yüzyılda ortaya çıkan karışıklıklar, Mustafa Kemal’in meslek seçiminde etkili olmuş olabilir mi? Tartışınız.

Soru : Osmanlı Devletinde 19. yüzyılda ortaya çıkan karışıklıklar, Mustafa Kemal’in meslek seçiminde etkili olmuş olabilir mi?

Cevap : Osmanlı Devleti’nin son dönemlerinde 19. yüzyıl ve 20. yüzyıl asırlarında bir takım karışıklıklar ortaya çıkmıştır. Bu karışıklıklar, iktisadi, siyasi, kültürel, sosyal karışıklıklar olmuştur. Özellikle bazı akımların ortaya çıkması, savaşların başlangıç noktasını oluşturmuştur. Avrupa’da inkılapların yaşanması savaşı kaçınılmaz hale getirmiştir.

Osmanlı Devleti’nin son dönemlerindeki karışıklıklar nedeniyle Mustafa Kemal’in meslek seçiminde de bazı etkiler meydana gelmiştir. Savaş yıllarının gerçekleşmesi, Mustafa Kemal’in asker olmasında etkili olmuştur. Çünkü Mustafa Kemal, mülkiyeye başlamış ardından bırakarak askeriyeye geçmiştir. Bu da Mustafa Kemal’in fikirlerinin değiştiğini ve meslek seçiminin şekillendiğini göstermektedir.

663
411
452
239
340
143
788
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.