Osmanlı Devleti’nde demokratikleşme hareketlerinin başlamasında etkili olan faktörler hakkında neler biliyorsunuz, açıklayınız

Osmanlı Devleti’nde demokratikleşme hareketlerinin başlamasında etkili olan faktörler hakkında neler biliyorsunuz, açıklayınız
Osmanlı Devleti’nde demokratikleşme hareketlerinin başlamasında etkili olan faktörler hakkında neler biliyorsunuz, açıklayınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Osmanlı Devleti’nde demokratikleşme hareketlerinin başlamasında etkili olan faktörler hakkında neler biliyorsunuz, açıklayınız

Ödev cevabı kısaca : Osmanlı Devleti’nde demokratikleşme hareketlerinin başlamasında etkili olan faktörler arasında yabancı etkiler, aydınların fikirleri, askeri yenilgiler, ekonomik sorunlar ve toplumsal değişimler bulunmaktadır. Yabancı ülkelerdeki demokratik gelişmeler, Osmanlı aydınlarını etkilemiş ve reform çağrılarına yol açmıştır.

Osmanlı Devleti'nde demokratikleşme hareketlerinin başlamasında etkili olan faktörler, dış baskılar, askeri ve ekonomik zorluklar, Tanzimat Fermanı ve Islahat Hareketleri, ile aydınların ve entelektüellerin rolüdür.

29
102
85
5
6
8
118
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.