Osmanlı Devleti’nde günlük hayatın geçtiği evlerin işlevselliği

Osmanlı Devleti’nde günlük hayatın geçtiği evlerin işlevselliği
Osmanlı Devleti’nde günlük hayatın geçtiği evlerin işlevselliği hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Osmanlı Devleti’nde taşra ve şehir hayatında öne çıkan evler mimari açıdan geniş bir ailenin rahatlıkla yaşayabileceği evler olarak bilinmektedir. Osmanlı’da günlük hayatın yaşandığı evlerin işlevsel olarak birçok özelliği bulunmaktadır. Bu özellikler insanların sosyal ve kültürel hayatını da etkilemektedir.

Osmanlı Devleti’nde günlük hayatın geçtiği evlerin işlevsel özellikleri, çok odalı olmaları, harem ve selamlık bölümlerinin olması, bahçesinin ve yaşam alanının olması, yüksek tavanlı ve cumbalı olması yönüyle geniş aileye uygun, kolay ısınan, serin olan ve misafir ağırlamaya uygun olması işlevsellik açısından oldukça değerlidir. Osmanlı evleri günümüzde de bazı semtlerde bulunmaktadır.

172
166
7
5
27
7
7
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.