Osmanlı Devleti’nde kitabî kültür, neden başkent ve belirli şehirlerde gelişmiştir

Osmanlı Devleti’nde kitabî kültür, neden başkent ve belirli şehirlerde gelişmiştir
Osmanlı Devleti’nde kitabî kültür, neden başkent ve belirli şehirlerdegelişmiştir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Osmanlı Devleti’nde eğitim köklü bir yapıya bürünmüştür. Bunun nedeni eğitim için maddi ve manevi olarak yatırım yapılmasıdır. Hemen her dönemde eğitimle ilgili taşrada ve merkez vilayetlerde önemli mimari, iktisadi yatırımlar yapılarak kadrolar oluşturulmuştur.

Osmanlı Devleti’nde özellikle büyük şehirlerde ve başkentlerde kitabi kültür gelişmiştir. Çünkü şehrin dokusunu oluşturan han, hamam, çeşme, cam, mektep, medrese, kütüphane gibi mimari yapıların varlığı öne çıkmıştır. Bu da eğitim ve kültür bakımından Osmanlı başkentlerinin ve diğer büyük şehirlerin gelişmesini sağlamıştır. Osmanlı’nın kültürü derin ve geniş bir etkiye sahip olarak yayılmaya devam etmiştir.

  • Medrese gibi büyük eğitim kurumlarının şehirlerde olması
  • Osmanlı hükümdarlarının kitap toplama ve kütüphanelerinin olması alışkanlığı
  • Darülfünun, hendesehane, mühendishane ve muallimhane gibi üniversite kütüphanelerin kurulması
  • Padişahların bilim insanlarını desteklemesi,
  • Bilim insanlarının başkent ve bazı şehirlerde yaşamaları
  • Kitap kültürü olan ve yaşam seviyesi yüksek halkın başkent ve şehirlerde yaşamaları, Osmanlı Devleti’nde kitabi kültürün başkent ve bazı şehirlerde gelişmesini sağlamıştır.

155
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.