Osmanlı Devleti’nde matbaanın kurulmasının, sadece bilimsel eserlerin basılması koşuluyla kabul edilmesinin sebepleri neler

Osmanlı Devleti’nde matbaanın kurulmasının, sadece bilimsel eserlerin basılması koşuluyla kabul edilmesinin sebepleri neler
Osmanlı Devleti’nde matbaanın kurulmasının, sadece bilimsel eserlerin basılması koşuluyla kabul edilmesinin sebepleri neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Gayrimüslim yani Müslüman olmayan kişilere, dini eserlerin, Kuran-ı Kerim’in ve İslami eserlerin emanet edilmek istenmemesi. Osmanlı devleti matbaada yalnızca bilimsel kitapların basılmasına izin verdi ancak İslam eserlerinde el yazmasına devam etti. Aynı zamanda tefsir, fıkıh, kelam gibi kitapların da basılmasına izin verilmedi. Bu kitaplar da matbaada çoğaltılmadı.

Osmanlı Devleti’nde matbaanın kurulmasının, sadece bilimsel eserlerin basılması koşuluyla kabul edilmesinin sebepleri;

  • Gayrimüslim yani Müslüman olmayan kişilere, dini eserlerin, Kuran-ı Kerim'in ve İslami eserlerin emanet edilmek istenmemesi.
  • Osmanlı devleti matbaada yalnızca bilimsel kitapların basılmasına izin verdi ancak İslam eserlerinde el yazmasına devam etti.
  • Aynı zamanda tefsir, fıkıh, kelam gibi kitapların da basılmasına izin verilmedi. Bu kitaplar da matbaada çoğaltılmadı.

3
1
2
1
2
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.