Osmanlı Devleti’nde, şehzadelerin sancağa çıkma usulüne son verilmesi ne gibi sonuçlara neden olmuş olabilir

Osmanlı Devleti’nde, şehzadelerin sancağa çıkma usulüne son verilmesi ne gibi sonuçlara neden olmuş olabilir
Osmanlı Devleti’nde, şehzadelerin sancağa çıkma usulüne son verilmesi ne gibi sonuçlara neden olmuş olabilir, arkadaşlarınızla değerlendiriniz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Osmanlı Devleti’nde, şehzadelerin sancağa çıkma usulüne son verilmesi ne gibi sonuçlara neden olmuş olabilir? Arkadaşlarınızla değerlendiriniz

Ödev cevabı kısaca : Osmanlı Devleti'nde şehzadelerin sancağa çıkma usulünün sona erdirilmesi, merkeziyetçiliğin güçlenmesine, taht kavgalarının azalmasına, devletin mali kaynaklarının korunmasına ve sancak beylerinin gücünün etkilenmesine neden olmuş olabilir.

Şehzadelerin sancağa çıkma usulünün sona ermesi, şehzadelerin yönetim deneyimi kazanma fırsatını kaybetmelerine ve halkla daha az etkileşimde bulunmalarına neden olmuş olabilir.

6
23
0
0
0
0
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.