Osmanlı Devleti’nde uygulanan çift bozan vergisinin tarımsal üretime nasıl bir etkisi olmuştur

Osmanlı Devleti’nde uygulanan çift bozan vergisinin tarımsal üretime nasıl bir etkisi olmuştur
Osmanlı Devleti’nde uygulanan çift bozan vergisinin tarımsal üretime nasıl bir etkisi olmuştur konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Osmanlı Devleti’nde uygulanan çift bozan vergisinin tarımsal üretime nasıl bir etkisi olmuştur

Ödev cevabı kısaca : Osmanlı Devleti'nde uygulanan "çift bozan vergisi", tarımsal üretim üzerinde olumsuz bir etki yaratmıştır. Bu vergi, tarımsal ürünlerin bir kısmının devlete verilmesini öngörüyordu ve çiftçileri maddi açıdan zor duruma düşürüyordu. Çiftçiler, verginin yüksek olması nedeniyle ellerinde kalan ürünlerle geçinmek zorunda kalıyor ve üretkenliklerini azaltıyordu. Ayrıca, vergi nedeniyle çiftçilerin tarım alanlarından ayrılıp kentlere göç etmeleri de söz konusu olabilirdi, bu da tarımsal üretimde azalmaya neden olabilirdi. Dolayısıyla, çift bozan vergisi Osmanlı tarımını olumsuz etkileyerek üretimi azaltmış ve ekonomik sıkıntılara yol açmış olabilir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.