Osmanlı Devleti’nde uygulanan millet sistemini insan hakları, din ve vicdan hürriyeti açısından değerlendiriniz

Osmanlı Devleti’nde uygulanan millet sistemini insan hakları, din ve vicdan hürriyeti açısından değerlendiriniz
Osmanlı Devleti’nde uygulanan millet sistemini insan hakları, din ve vicdan hürriyeti açısından değerlendiriniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bu durumu insan hakları açısından değerlendirdiğimizde millet sistemi insan hakları, din ve vicdan hürriyeti ile uyumlu bir sistemdir. İnsan hakları insanların özgürce yaşamalarını ister. Millet sistemi insan haklarının tanıdığı hakları sağlamaktadır.

Osmanlı devleti, çok fazla toprağa sahipti ve bu topraklarda yaşayan insanlar farklı dinlere mensup kişilerdi. Müslümanların yanı sıra Hristiyanlar, Ortodokslar, Ermeniler, Yahudiler vardı. Osmanlı tüm bu kişilere hoşgörülü davranmış, ibadetlerini yapmalarına izin vermiş, ibadethanelerine gitmelerine izin vermiş ve kendi inançlarını yaşamalarına asla karışmamıştır. Müslüman olmayan kişiler özgürce ticaret yapmış, zenginleşmiş, para kazanmıştır. Osmanlı devleti çok uluslu bir yapıya sahipti ve bu nedenle gücünü aynı zamanda hoşgörülü olmasından da aldı.

49
12
2
2
0
1
204
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.