Osmanlı Devleti’nin askerî başarılarının Avrupa toplumunun sosyokültürel yapısı üzerindeki etkileri nelerdir

Osmanlı Devleti’nin askerî başarılarının Avrupa toplumunun sosyokültürel yapısı üzerindeki etkileri nelerdir
Osmanlı Devleti’nin askerî başarılarının Avrupa toplumunun sosyokültürel yapısı üzerindeki etkileri nelerdir, yazınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Osmanlı Zaferlerinin Avrupa’ya Yansıması
Osmanlı Devleti’nin Avusturya ve Şarlken’e karşı düzenlediği seferler, Avrupa’da büyük paniğe ve korkuya sebep olmuştur. Türk ilerleyişinin Avrupa’da durdurulamaması Türklerin yenilmez olduğu anlayışını doğurmuştur. Din adamları, Türklerin, işlenen günahlardan dolayı Tanrı tarafından gönderilmiş bir ceza, Tanrı’nın gazabı veya laneti olduğunu düşünmüşlerdir. Osmanlı Devleti “Tanrı’nın kırbacıydı.” O yüzden Osmanlı Devleti’yle savaşmak “Tanrı ile savaşmaktır.” diyenler bile çıkmıştır. Yapılan mücadeleler Avrupa’da öyle bir yılgınlık oluşturmuştur ki bu dünyanın Türklere, ahiretin ise Hristiyanlara verildiği inancı doğmuştur. Osmanlı ilerleyişi kıyametin habercisi olarak görülmüştür. Habsburg hanedanının yenilgileri aydınları da harekete geçirerek Osmanlı Devleti’nin nasıl yıkılabileceğine dair eserlerin de yazılmasına neden olmuştur. Osmanlı ilerleyişi bazı Hristiyanlar için bir ümit kaynağı oluşturmuştur. Vergi yükünden ezilen veya dinini tam yaşayamayan bazı Hristiyanlar, krallık veya prenslik idaresi altında yaşamaktansa Türk idaresi altında yaşamayı arzulamışlardır. Türklerin başarıları Avrupa’da baleye, tiyatro eserlerine, halk şarkılarına, hikâye ve şiirlere yansımıştır. XVI. yüzyılda Türklerle ilgili 2 bin 463 kitap, broşür ve el ilanı bastırılmıştır.
Afyoncu, 2011, ss.152-154.
Osmanlı Devleti’nin askerî başarılarının Avrupa toplumunun sosyokültürel yapısı üzerindeki etkileri nelerdir? Yazınız.

Ödev cevabı kısaca : Osmanlı Devleti'nin askerî başarıları, Avrupa toplumunun sosyokültürel yapısını derinden etkilemiştir. Bu zaferler, Avrupalılar arasında büyük bir paniğe ve korkuya neden olmuş, Osmanlı'nın yenilmez olduğu algısını güçlendirmiştir. Aynı zamanda, Osmanlı'nın başarıları bazı Hristiyanlar arasında bir umut kaynağı oluşturmuş ve vergi yükünden veya dinî baskılardan kaçan kişilerin Osmanlı yönetimi altında yaşamayı tercih etmelerine neden olmuştur. Osmanlı zaferleri ayrıca Avrupa kültürüne de yansımış, Türklerle ilgili eserler ortaya çıkmıştır.

1
0
1
0
1
1
111
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.