Osmanlı Devleti’nin Avrupa’daki millî devletleri desteklemesinin amaçları neler olabilir

Osmanlı Devleti’nin Avrupa’daki millî devletleri desteklemesinin amaçları neler olabilir
Osmanlı Devleti’nin Avrupa’daki millî devletleri desteklemesininamaçları neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yeni Çağ ile birlikte Avrupa’da Fransa, İngiltere, İsveç ve Hollanda gibi millî monarşiler ortaya çıktı ve Hristiyan birliği çözülmeye başladı. Avrupa devletleri Kutsal Roma İmparatorluğunu kurmak istiyordu. Milli devletler ise kendi devletlerini yaşatmak istiyorlardı. Bu devletler, Kutsal Roma İmparatorluğu karşısında kendi bağımsızlığını savunma ihtiyacı duydu.

Osmanlı Devleti bu devletleri destekleyerek Kutsal Roma İmparatorlu’ğunun kurulmasını önlemek ve dünya siyasetinde güç dağılımında bir denge sağlamak istemiştir.

Avrupa’nın birlik oluşturması veya güçlü bir Avrupa ülkesinin egemenliğinde toplanmaları Osmanlı Devletinin karşısına güçlü bir devletin çıkmasına neden olacaktı. Milli devletler ayrı güçler ve devletler şeklinde olacak, güçlü bir devlet haline gelemeyeceklerdi. Bu yüzden Osmanlı Devleti Avrupa’daki milli devletleri desteklemiştir.

122
22
121
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum