Osmanlı Devleti’nin dostu olarak görünen Almanya’nın bu tutumunu nasıl değerlendiriyorsunuz

Osmanlı Devleti’nin dostu olarak görünen Almanya’nın bu tutumunu nasıl değerlendiriyorsunuz
Osmanlı Devleti’nin dostu olarak görünen Almanya’nın bu tutumunu nasıl değerlendiriyorsunuz, açıklayınız.

Osmanlı Devletinin dostu olarak görünmesine rağmen Almanya ticari menfaat olunca ve Osmanlıyı sömürge gibi gördüğünden dolayı karşı çıkmıştır. Almanya Osmanlının 1. Dünya savaşındaki dostudur bu nedenler Almanya Osmanlının jeopolitik konumundan dolayı onunla savaşa girecek ve savaşı daha geniş alanlara yayacaktır.

Osmanlı Devleti’nin dostu olarak görünen Almanya’nın tutumunu genel olarak menfaat yani çıkarcılık ilişkisine dayanmakta idi. Almanya devleti Osmanlı'nın jeopolitik konumu ve sahip olduğu toprakları çok iyi bir şekilde bilmekte idi. Almanya bunun için Osmanlı'nın dostu olarak savaşa katılacak ve savaşı daha geniş alanlara yayarak sonucunu lehine döndürmeyi amaçlamakta idi. Ancak düşündüğü şekilde işler gerçekleşmedi ve bu savaşı Almanlar kaybetmiştir. Buradan bunu anlıyoruz ki Almanya kendi çıkarlarını düşünerek Osmanlı Devleti'nin sahip olduğu imkanları kullanmaya çalışarak başarılı olmaya çalışmıştır.

152
38
128
20
30
48
13
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.