Osmanlı Devleti’nin etkilendiği kültür çevreleri

Osmanlı Devleti’nin etkilendiği kültür çevreleri
Osmanlı Devleti kendine has bir sanat üslubu oluştururken farklı kültürlerden de etkilenmiştir, Osmanlı Devleti’nin etkilendiği kültür çevreleri hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Osmanlı Devleti tarih boyunca çok uluslu bir devlet olmuştur. Bu nedenle çok kültürlü bir toplum dokusuna sahip olmuştur. Osmanlı Devleti’nin çok kültürlü sosyal dokusu sanat ve edebiyat alanında da kendini göstermiştir. Bütün kültür değerlerinden etkilenen sanat anlayışı yine de Osmanlı’ya özgü bir özellik kazanmayı başarmıştır.

Osmanlı Devleti’nin kendine has bir sanat üslubu oluştururken farklı kültürden beslenmesi söz konusu olmuştur. Osmanlı Devleti’nin etkilendiği kültür çevreleri, Arap kültürü, Türk kültürü, Fars kültürü, Orta Asya kültürleri, Batı kültürü olarak bilinmektedir.

10
11
11
18
11
12
25
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.