Osmanlı Devleti’nin önemli bir siyasi güç hâline gelmesinde sizce en önemli etken nedir

Osmanlı Devleti’nin önemli bir siyasi güç hâline gelmesinde sizce en önemli etken nedir
Osmanlı Devleti’nin önemli bir siyasi güç hâline gelmesinde sizce en önemli etken nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Osmanlı devleti bugünkü söğüt ve Domaniç dolaylarında kurulmuş bir üç beyliğidir. Komşusu Bizanstır.

Osmanlının hızlı bir şekilde siyasi güç olmasının sebepleri

  • Bizans’ın iç karışıklığı Tekfurların aralarında anlaşmazlıkları
  • Osmanlının dini inanışlar gereği kaza ve fetih hareketlerinde bulunmaları ve karşılarında güçsüz bir Bizans devleti olduğu için kolaylıkla rumeliye geçmeleri
  • Fethettikleri topraklar üzerinde iskan hareketleri yaparak ekonomik olarak güç kazanması
  • Kısa zamanda düzenli ordu kurması kurduğu askeri ordu sayesinde sürekli başarılar elde etmesi

Selçuklularının yıkılması sonucunda Türk beyliklerinin doğu sınırında olması güçlü bir devlet olmayışı Osmanlının batısında Avrupa'ya yakın olması fetih hareketlerini sürekli batıya doğru yapmasına sebep olmuştur. Osmanlı devletinde hoşgörülü, adaletli Fethettikleri yerlerde yüksek vergiler almamaları ve güvenli alanlar sağlamaları Hristiyan halka dini açıdan hoşgörülü davranması

666
421
277
63
223
276
850
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.