Osmanlı Devleti’nin Tanzimat Fermanı ile amaçladığı hedeflere ulaşamamasında hangi faktörler etkili olmuştur, belirtiniz

Osmanlı Devleti’nin Tanzimat Fermanı ile amaçladığı hedeflere ulaşamamasında hangi faktörler etkili olmuştur, belirtiniz
Osmanlı Devleti’nin Tanzimat Fermanı ile amaçladığı hedeflere ulaşamamasında hangi faktörler etkili olmuştur, belirtiniz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Osmanlı Devleti’nin Tanzimat Fermanı ile amaçladığı hedeflere ulaşamamasında hangi faktörler etkili olmuştur, belirtiniz

Ödev cevabı kısaca : Osmanlı Devleti'nin Tanzimat Fermanı ile amaçladığı hedeflere ulaşamamasında etkili olan faktörler arasında iç direnç, dış baskılar, toplumsal çatışmalar, dış işgaller ve bürokratik yetersizlik öne çıkar.

Osmanlı Devleti’nin Tanzimat Fermanı ile amaçladığı hedeflere ulaşamamasında bazı faktörler etkili olmuştur. Bunlar arasında Avrupalı devletlerin Osmanlı iç işlerine karışmaları ve daha fazla hak talepleri, azınlıkların bu hakları kullanma şekli ve Osmanlı Devleti’nin iç karışıklıkları önleme becerisinin yetersizliği yer almaktadır.

20
26
65
10
5
6
8
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.