Osmanlı Devleti’nin XVI. yüzyılda izlediği dış siyasetin uzun vadede etkileri neler olabilir

Osmanlı Devleti’nin XVI. yüzyılda izlediği dış siyasetin uzun vadede etkileri neler olabilir
Osmanlı Devleti’nin XVI. yüzyılda izlediği dış siyasetin uzun vadedeetkileri neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Osmanlı Devleti bir dünya gücü olarak varlığını devam ettirmiştir. Çeşitli ülkelerin birleşerek Osmanlı Devleti’ne saldırmalarına engel olmuştur. Osmanlı Devleti’nin Avrupa’da sahip olduğu topraklarda bir çok Hristiyan olmasına rağmen Reform Hareketleri Osmanlı Devletinde etkili olmamıştır.

Kuzey Afrika’daki Müslümanların koruyuculuğunu üstlenmesi buralarda İspanya ve Portekiz’in ve daha sonra İngiltere, Fransa ve Hollanda gibi ülkelerin baskılarını önlemiştir. Günümüzde bile Müslüman ülkelerde ve Avrupa’nın bazı ülkelerinde Osmanlı Devleti’nin ve Türklerin sevilmesini sağlamıştır.

2
0
1
1
3
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.