Osmanlı Kadını ifadesi hangi anlamda kullanılır

Osmanlı Kadını ifadesi hangi anlamda kullanılır
Toplumumuzda bazı durumlarda kadınlar için söylenen “Osmanlı Kadını” ifadesi hangi anlamda kullanılır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Toplumumuzda kadınlara çok değer verilmektedir. Kadınların ailede belirleyici bir rol oynaması ve aileyi aile yapan değerlerin üzerinde emek harcaması kadını toplumda en değerli varlık yapmaktadır.

Toplumumuzda bazı durumlarda kadınlar için söylenen “Osmanlı Kadını” tabiri ahlaklı, dürüst, adabı muaşereti bilen ve güvenilir olan kadınlar için kullanılır.

Toplumumuzda bazı durumlarda kadınlar için “Osmanlı Kadını” ifadesi kullanılmaktadır. Bu ifadeyle ilgili kadının, otoriter, dürüst, oturup kalkmasını bilen, adabı muaşeret kurallarını bilen, kılık kıyafetine özen gösteren, ağırbaşlı, güzel ahlaklı ve güvenilir bir kadın olduğu kastedilir.

Kaynak:Eğitim Sistem

8
0
2
0
1
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.