Osmanlı toplumunun bir arada huzur içinde yaşamasının nedenleri nelerdir

Osmanlı toplumunun bir arada huzur içinde yaşamasının nedenleri nelerdir
Osmanlı toplumunun bir arada huzur içinde yaşamasının nedenleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İstilamet poliitkası (hoşgörü) ile bölge halkının din ve geleneklerine karışılmaması Adaletli bir yönetim yapılması, Osmanlı Devleti’nin sömürgeci bir devlet değil yapıcı bir devlet olması ve halka köle değil emanet olarak sahip çıkılması.

Osmanlıda farklı unsurların birlikte yaşamasını mümkün kılan sistem ve bu sistemin kavramları, günümüz dünyasının kavram ve önceliklerinden farklıdır. İmparatorluğun değerle­ri adaleti, rıza ve ihtiyar olmayı modern dünya ise hürriyeti öncelemektedir. İmparatorluğun hemen her bölgesinden ve çok çeşitli etnik unsurlarından gelen devlet adamları, ulema sınıfı mensupları, tarikat şeyhleri ve edebiyatçılar gibi toplum­da önemli bir yere sahip olan kimselerin Buharî, Pargalı, Kay­serili, Erzurumlu, Merzifonlu, Nevşehirli, Lofçalı, Bayburtlu, Halebî gibi sıfatlarını tüm Osmanlı topraklarında kullanabilmiş olmaları, bölgesel ve etnik ötekileştirmenin önemsiz olduğunu göstermektedir.

2
1
2
1
2
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.