Osmanlı vatandaşları tarafından kurulan cemiyetlerin Millî Mücadele’ye karşı olmalarının nedeni

Osmanlı vatandaşları tarafından kurulan cemiyetlerin Millî Mücadele’ye karşı olmalarının nedeni
Osmanlı vatandaşları tarafından kurulan cemiyetlerin Millî Mücadele’ye karşı olmalarının nedeni sizce nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Müslümanlar tarafından kurulan zararlı cemiyetlerdir. Kuru­luş amaçlan olumlu olmasına rağmen izledikleri metotlardan dolayı milli bağımsızlığa ters düşmüşlerdir. Kimisi kurtuluşu İngiliz veya Amerikan Mandasında görmekte, kimisi ise yabancı işgalci devletler tarafından satın alınmış vatan hainlerinden oluşmaktaydı. Bu yüzden Milli Mücadeleye karşı çıkmışlardır.

Kaynak:Eğitim Sistem

123
103
32
110
32
32
101
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.