Osmanlı yöneticileri azınlık isyanlarını önlemek ve devleti dağılmaktan kurtarmak için neler yapmışlardır

Osmanlı yöneticileri azınlık isyanlarını önlemek ve devleti dağılmaktan kurtarmak için neler yapmışlardır
Osmanlı yöneticileri azınlık isyanlarını önlemek ve devleti dağılmaktan kurtarmak için hangi çalışmaları yapmışlardır? Araştırınız.

Osmanlı Devleti’nin son dönemlerinde azınlık haklarının korunması için azınlık isyanlarına karşı bir dizi önlemler alınmıştır. Bu önlemler Osmanlı’da demokratikleşme temayülünün gerçekleşmesine neden olmuştur.

Osmanlı yöneticileri azınlık isyanlarını önlemek için yapılan çalışmalar arasında genelgelerin yayınlanması, kanunların çıkarılması, özgürlüklerin tanınması, devlet kadrolarının açılması bulunmaktadır.

Osmanlı Devleti, gerileme ve dağılma dönemi olarak adlandırılan 19.yy dönemi Osmanlı'nın en uzun dönemi olarak adlandırılmaktadır. Osmanlı Devleti bu dönem içerisinde birçok sıkıntı ile karşı karşıya kalmış, birçok savaş vermiştir.

Milliyetçilik akımı doğrultusunda azınlıklar Osmanlı'ya karşı ayaklanarak bağımsızlıklarını istemiş, bu doğrultuda kendi toprak parçalarında yeni devletler kurma amacı içerisine girmişlerdir. Bu doğrultuda farklı düşünce akımları ile azınlıkların Osmanlı'ya bağlı kalmaları amaçlanmıştır. Osmanlıcılık, Turancılık ve İslam birliği fikir akımları bu akımlardan birkaçıdır.

1604
1566
366
190
190
192
868
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum