ÖSYM Alan sınavı ve KPSS sonuçlarını ne zaman açıklayacak? (ÖSYM 2013 KPSS)

ÖSYM Alan sınavı ve KPSS sonuçlarını ne zaman açıklayacak? (ÖSYM 2013 KPSS)
ÖSYM 2013 KPSS sonuçlarını ne zaman açıklayacak? KPSS 2013 sınavına giren adayların gözü ÖSYM'de. 2013 KPSS sonuçlarının açıklanmasını bekleyen adaylar ÖSYM'den yapılacak duyuruyu bekliyor.

2013 LYS sonuçlarını bir hafta içerisinde açıklayan ÖSYM, 2013 KPSS sonuçlarını ne zaman açıklayacak? 2013 KPSS sonuçları merakla bekleniyor.

ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS 2013 sınavı, Türkiye'nin 81 il merkezinde ve Lefkoşa'da sabah, öğleden sonra, pazar sabah ve pazar öğleden sonra olmak üzere dört oturumda yapıldı. Sınavların sabah oturumları 09.30’da öğleden sonraki oturumları ise 14.30’da başladı. Tüm adayların katılma zorunluluğu olan 06 Temmuz Cumartesi oturumuyla başlayan KPSS maratonunda öğleden sonra yapılan oturumda ise öğretmen adayları ile öğretmenlik meslek bilgisi alanında yurtdışı yükseköğretim diploma denkliği için YÖK tarafından sınav kararı verilen adaylar zorunlu katıldı.

Genel Yetenek ve Genel Kültür 40'ar soruluk testlerle Cumartesi sabah, Eğitim Bilimleri 80 soruluk testle cumartesi öğleden sonra yapıldı. Pazar sabah 40'ar soruluk Hukuk, İktisat, İşletme, Maliye ve Muhasebe testleri, pazar öğleden sonra da yine 40'ar soruluk Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Ekonometri, İstatistik, Kamu Yönetimi ile Uluslararası İlişkiler konularına ilişkin testler yer aldı.

ÖSYM  KPSS 2013 SONUÇLARINI NE ZAMAN AÇIKLAYACAK?

Teknolojik sistemler açısından çağı yakalamaya çalışan ÖSYM , LYS sonuçlarını bir haftada açıklamıştı. ÖSYM, aynı başarıyı KPSS'de de gösterebilecek mi? Önceki yıllarda yapılan KPSS'nin açıklanma süresini baz alırsak, ÖSYM'nin bu KPSS'nin sonuçlarını da yaklaşık bir ay içerisinde açıklaması bekleniyor.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.