ÖSYM DGS sınav sonuçları bugün açıklanacak mı?

ÖSYM DGS sınav sonuçları bugün açıklanacak mı?
DGS sınav sonuçları için heyecan dorukta. Bayramdan sonra açıklanacağı duyurulan DGS sınav sonuçları için tüm öğrencilerin gözü ÖSYM'de. ÖSYM DGS sınav sonuçlarını bugün açıklayacak mı? Sonuçlar açıklandığında ÖSYM resmi sitesi üzerinden sorgulanabilecek.

DGS sınav sonuçları öğrenciler tarafından merakla bekleniyor. ÖSYM'nin yaptığı açıklamaya göre sınav sonuçlarının bayram sonrasında duyurulması bekleniyor. DGS sınav sonuçları için resmi tarih verilmese de öğrenciler bu hafta sınav sonuçlarının açıklanacağını tahmin ediyorlar. DGS sınav sonuçları heüz açıklanmadı.. ÖSYM tarafından sonuçlar açıklanır açıklanmaz haberimizde olacak..

ÖSYM resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada sonuçların Kurban Bayramı'ndan sonraki hafta içi yani bu hafta içinde açıklanacağını duyurdu.
Meslek Yüksekokulları ile açıköğrtim önlisans programlarında öğrenim gören öğrencilerin lisans öğretimine geçebilmesi için uygulanan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) soru ve cevapları ÖSYM’nin resmi sitesinde yayınlandı.

TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

Adaylar; sınav puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden öğreneceklerdir. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin İnternet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundanyararlanmaları gerekmektedir.

Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için önce Tablo-2’nin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Bu tabloda, ön lisans programından mezun olunacak/olunan alan bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği belirlenecektir. Bunun dışındaki alanlardan yapılacak tercihler geçersiz sayılacaktır. Tablo-1, dikey geçiş yapılabilecek lisans programlarının kodlarını, adlarını, kontenjanlarını, puan türünü, öğretim süresini ve varsa koşullarını göstermektedir.

YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?
Yerleştirme işlemi, adayların 2016-DGS puanları, tercihleri ve yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayarla yapılacaktır. Sağlık muayenesi, bedensel yetersizlik (boy, kilo vb. tercih aşamasında bilinebilen özellikler hariç), mülakat sınavını kazanamama ve intibak eğitiminin olumsuzluğu gibi başvuru sırasında bilinemeyen bir nedenle yerleştirildiği programa kaydı yapılamayan öğrenciler, durumları ÖSYM Başkanlığınca değerlendirilerek, alt tercihlerinden puanlarının elverdiği programlara (burslu programlar hariç) kayıtlar tamamlandıktan sonraki ilk 1 ay içinde ÖSYM Başkanlığına yazılı olarak tüm belgeleriyle birlikte başvurdukları takdirde kontenjan harici yerleştirilirler. Alt tercihi bulunmayan veya alt tercihine yerleşemeyen adaylar için yapılacak işlem, Yükseköğretim Kurulunca belirlenir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.