ÖSYM din sorularına son noktayı koydu

ÖSYM din sorularına son noktayı koydu
Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, LYS ve YGS'de çıkacak din soruları hakkında son sözleri söyledi.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, din ve ahlak bilgisi dersinden adaylara Yükseköğretime Giriş Sınavı'nda (YGS) 5 ve Lisansüstü Yerleştirme Sınavı'nda (LYS-4) 8 soru yöneltileceğini belirterek ''Önümüzdeki yıllarda bu soruların sayısının artmasına yönelik bir çalışmamız yok'' dedi.

SINAVDA KAÇ DİN SORUSU ÇIKACAK

''ÖSYM Durum Analizi Toplantısı'' için Sakarya Üniversitesi'ne (SAÜ) gelen Demir toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Adaylara din kültürü ve ahlak bilgisi soruları yöneltilmesiyle ilgili görüşünün sorulması üzerine Demir, alınan kararı uygulayacaklarını belirterek, 2013 ÖSYS kılavuzunun YÖK Genel Kurulu'nun kararı doğrultusunda hazırlandığını, içerik hakkında YÖK'ün yetkili olduğunu, ÖSYM'nin de uygulayıcı kurum olduğunu bildirdi.

YÖK'ün takdir ettiği uygulamaları gerçekleştirmek durumunda olduklarını anlatan Demir, ''YGS'de 5, LYS-4'te de 8 soru din kültürü ve ahlak bilgisinden sorulacak. Çalışmalara başladık, gerekli komisyonları oluşturuyoruz. Bu soruları müfredatla paralel hazırlayacağız. 2013 sınavlarında bu sorular yer alacak. Önümüzdeki yıllarda bu soruların sayısının artmasına yönelik çalışmamız yok'' şeklinde konuştu.


SINAV SİSTEMİ NASIL OLACAK?

Ali Demir, sınav sistemindeki çalışmalarla ilgili soru üzerine, gelecek yıl herhangi bir değişiklik yapılmayacağını söyledi.

''Çalışmalar var aslında ama bu yıl herhangi bir değişiklik söz konusu değil'' diyen Demir, ''LGS artı LYS sistemi devam ediyor. Bildiğiniz gibi Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu'nda bir karar alındı, üniversite giriş sisteminin güncellenmesi doğrultusunda, buna yönelik çalışıyoruz. Değişiklik için belirlenen hedef tarih 2015. Bunu çalışmasını da yapıyoruz'' ifadelerini kullandı.

Marmara bölgesindeki üniversitelerin rektörlerinin katıldığı toplantı, basına kapalı devam etti.

Kaynak:

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.