ÖSYM eğitimciler için ek gelir kapısı

ÖSYM eğitimciler için ek gelir kapısı
Sınav yapan ÖSYM'nin görevlendirdiği eğitimciler ek gelir elde ediyor. Sınavlar için bu personele 216 milyon lira ödendi

Her geçen gün artan sınav sayısı adeta memurların ek gelir kapısı haline geldi. Üniversiteye giriş sınavından Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) kadar geçtiğimiz yıl 46 sınav gerçekleştiren Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) bu sınavları, en çok sınavda görev alan eğitimcilere yaradı. Buna göre, 2014 yılında ÖSYM tarafından toplam 11 milyon 66 bin aday sınava tabi tutulurken, bu sınavlarda 1 milyon 662 bin kişinin görev yaptığı öğrenildi. Yine aynı yıl 461 milyon lira gelir açıklayan ÖSYM'nin bu görevlilere de 216 milyon lira civarında ödeme yaptığı belirlendi. Ayrıca ÖSYM'nin soru hazırlama ve denetim giderleri için 4 milyon 193 bin lira harcama yaptığı ifade edildi. Sınavlarda 735 tır ve 13 uçak ile sınav evrakının ulaştırılmasını sağlayan ÖSYM'nin sınav yapabilmek için yaklaşık 680 bin kilometre mesafe kat ettiği tespit edildi. ÖSYM'nin düzenlediği sınavlarda görev alan personele ise verilen görev göre değişik miktarlarda ödeme yapılıyor. Buna göre bir sınavda gözetmen olarak görev yapan personele 96 lira ödenirken, yedek gözetmen ücreti de 78 lirayı buluyor. Sınav bina sorumlusuna 161 lira ödeyen ÖSYM, sorumlu yardımcısına 129 lira, bina denetim ve cihaz yöneticisine de 142 lira ödeme yapıyor.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.