ÖSYM, halka hizmet etmeyi öğrenemedi

ÖSYM, halka hizmet etmeyi öğrenemedi
26 Kasım'da başvuruları biten 2014/2 KPSS tercihleri için, onbinlerce aday hergün bilgisayar başına mahkum edildi.

AK Parti iktidara geldiği günden bu yana halka hizmetkar olduğu vurgusu yapmaktadır. Son olarak da Başbakan Davutoğlu, Devletin el öptürmeyeceğini, vatandaşın elini öpeceğini belirterek hizmet vurgusu yapmıştı.

Fakat, siyasi vizyon böyle çizilirken ne yazıkki bürokratik vizyon hala genetik eski kodlarıyla hareket etmekte...

2014/2 KPSS tercihleri işlemleri bu bağlamda oldukça dikkat çekici bir örnek...

Bilindiği üzere, 2014/2 KPSS tercih işlemlerine başvurular 26 Kasım itibariyle sona erdi.

Ancak, sonuçlar hala açıklanmamıştır. Başvurular internet ortamında alındığı için, basit bir bilgisayar programıyla 1 günde açıklanabilecek sonuçlar için neyin beklendiği belli değildir. Binlerce aday Perşembe gününden bu yana internete girerek sonuçların açıklanıp açıklanmadığını beklemektedir.

Oysaki, ÖSYM, 2010 yılında yaşanan kopya skandalı sonrasında yeniden yapılanmış ve teknik alt yapısını güçlendirmişti. Bu yapılanma sonrasında, ÖSYM, sınav ve tercih sonuçlarını daha kısa zamanda açıklayabilir hale gelmişti.

ÖSYM, sonuçları açıklamadığı gibi ne zaman açıklayacağı yönünde bir açıklama da yapmayarak, vatandaşa hizmetten nasibi olmadığını göstermektedir.

Cuma günü itibariyle sonuçları açıklamayan ÖSYM, hafta sonu da hiçbir açıklama yapmayarak çalışmadığını göstermiştir. Oysaki, ÖSYM, 10 bin liraya yakın ücret verilerek sözleşmeli bilişim personeli almıştı.

Teknik alt yapısını güçlendiren ve 10 bin liraya yakın ücretle bilişim personeli çalıştıran bir kurum olan ÖSYM'nin ne zaman halka hizmet etmeyi öğreneceğini merak ediyoruz.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.