ÖSYM, IELTS davasını kaybetti

ÖSYM, IELTS davasını kaybetti
Avukat Mustafa Kemal Batur, IELTS davasının kazanıldığını açıkladı.

12 Ağustosta yayımladığımız haberde, IELTS'de yaşanan soruna değinmiştik.

Bilindiği üzere, ÖSYM IELTS sonuçlarında sınav sonuçlarının açıklanma tarihini esas alacağını, 23 Temmuz tarihinden önce yapmış ancak sonuçları bu tarihten sonra açıklanmış IELTS sınavlarında, 23 Temmuzdaki eşdeğerlik tablosununu esas alınacağını belirtmişti.

Bunun yanlış olduğunu belirtmiş ve dava açılması halinde ÖSYM'nin davayı kaybedeceğine dikkat çekmiştik.

Avukat Mustafa Kemal Batur, kendi web sitesi üzerinden "Ankara 13. İdare Mahkemesinden Abdulkadir B…t ve Kemal Özgür H……u için açılan davalarımızdan idarenin savunmasına kadar “YÜRÜTMENİN DURDURULMASI KARARI” alınmıştır. Karar imzadan geçtikten sonra emsal teşkil edecek ve tüm müvekkillerimizin dosyasına sunulacaktır." açıklamasında bulunmuştur.

Buna göre, açılan ilk davada yürürlüğü durdurma kararı alınmış olup, ÖSYM'nin dava fazla dava masrafı ödememek için şimdiden bir karar almasında yarar bulunmaktadır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.