ÖSYM kendi kendini yıpratıyor

ÖSYM kendi kendini yıpratıyor
ÖSYM, soruları yayınlamayarak kendi kendini yıpratıyor.

ÖSYM, son 4 yılda, geçmişle kıyaslanmayacak bir çok yeni uygulamayı yürürlüğe koydu. Her adaya farklı soru kitapçığı, gelişen bilişim alt yapısı ile birlikte hızlı sonuç açıklama sistemi, yeni soru havuzu oluşturma sistemi, elektronik sınav, bunlardan sadece bir kaçı...

Ancak, aynı ÖSYM, sınav sorularının açıklanması noktasında oldukça şaşırtıcı bir yöntem uyguluyor.

1 milyonu aşkın adayın katıldığı sınavların soruları açıklanmamaktadır. Daha önce kanun çıkarılarak açıklanmayan sorular şimdilerde ise ancak her test için 5 TL yatırılıp randevu alındıktan sonra ÖSYM merkezinde adayın incelemesine sunuluyor.

Oysaki dünyanın hiçbir yerinde, 1 milyon adayın katıldığı bir sınavın sorularının Devlet sırrı gibi saklanması gibi bir uygulamanın olması mümkün değildir. Bu, yaşamın doğasına aykırı... 1 milyon aday ve binlerce gözetmen, bina sorumlusu tarafından görülen bir sınavın soruları nasıl saklanabilir veya gizlenebilir ki...

Nihayetinde, kapıda adaylara, polis tarafından uygulanan üst arama kontrolünün, hapishaneye girişte uygulanan ciddiyette olmadığı ortadadır.

Bu bağlamda, sınav sorularını yayınlanmaması yanlış bir uygulamadır ve bu uygulamanın yeni ÖSYM Başkanının atanmasıyla da sona ermesi çok büyük bir ihtimaldir.

Ancak yeni Başkan atanana değin, hafta sonunda yapılan YGS sınavı örneğinde olduğu gibi, 1 milyon adayın gördüğü sınav sorularının gizlenememesinden kaynaklı absürt örneklerle karşılaşmaya devam edeceğiz gibi görünüyor.

1ir kez daha belirtmek istiyoruz ki, 1 milyon kişiye uygulanan bir sınavın soruların gizlenmesinin uygulanabilirliği yoktur. Bir çok yeniliğe imza atan hali hazırdaki ÖSYM Başkanı Sayın Ali Demir de, güzel bir şekilde hatırlanmak istiyorsa, bu gereksiz inatlaşmayı bırakmalıdır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.