ÖSYM KPSS 2013 başvuruları ne zaman?KPSS kimler başvurabilir?KPSS 2013 ne zaman?

ÖSYM KPSS 2013 başvuruları ne zaman?KPSS kimler başvurabilir?KPSS 2013 ne zaman?
2013 KPSS başvuruları ne zaman başlıyor? Yüz binlerce adayın gireceği KPSS’ye az bir sürenin kalması ile birlikte tüm adayların heyecanı artmaya başladı. 2013 yılında yapılacak olan KPSS ise sadece A grubu ve Eğitim Bilimleri için yapılacaktır.İşte 2013 K

2013 yılında Lisans mezunlarına yönelik KPSS yapılacak. 6 ve 7 Temmuz 2013 tarihlerinde yapılacak olan KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) başvuru tarihi ÖSYM tarafından resmi olarak açıklandı.

KPSS Başvuru Tarihi 2013 KPSS 2013 lisans düzeyi başvuruları 6 ve 15 Mayıs 2013 tarihleri arasında yapılacaktır. Söz konusu sınav Öğretmenlere ve KPSS A grubu kadrosu memurlarına yönelik yapılacak. 2013 KPSS’ye başvuru yapacak olan adaylar sınav başvuru yerleri aracılığıyla başvurularını yapacaklardır.

2013 yılında yapılacak olan KPSS ise sadece A grubu ve Eğitim Bilimleri için yapılacaktır. Bu sebeple 6-7 Temmuz 2013 yılında yapılacak olan KPSS ye Ortaöğretim / Önlisans adayları başvuramayacaktır. Bu düzeydeki adaylar 2014 yılını beklemelidirler.


A grubu meslek alım süreci
1- KPSS sınavı
2- Kurum sınav ilanı
3- Kuruma sınavına başvuru
4- Kurumsal sınav
5- Atama

A Grubu KPSS'ye  başvurabilen  bölümler
A grubu KPSS'ye tüm bölümler girebilirler. Aşağıda belirttilen fakültelerde yer alan bölümlerin bir çoğundan a grubu (müfettişlik uzmanlık) kadrolarına alım yapılmaktadır.
- Hukuk fakülteleri
- İktisadi ve idari bilimler fakülteleri
- İşletme fakülteleri
- Siyasal bilimler fakülteleri
- Mühendislik fakülteleri
- Fen edebiyat fakülteleri
- İletişim fakülteleri
- BESYO
- Eğitim fakülteleri
- Mimarlık fakülteleri
- Diş hekimliği fakülteleri
- Tıp fakülteleri
- Veterinerlik fakülteleri
- Ziraat fakülteleri
- Edebiyat fakülteleri
- Teknik eğitim fakülteleri

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.