ÖSYM, OBP Bilgilerini e-Okuldan Alacak

ÖSYM, OBP Bilgilerini e-Okuldan Alacak
ÖSYM, ortaöğretim başarı puanı hesaplanmasında kullanılan diploma notu ve okul bilgilerini, MEB’in internet tabanlı e-Okul sistemine girerek kendisi alacak

Diploma notlarının okullar tarafından ÖSYM'ye yanlış bildirilmesi sonucu yüzlerce öğrencinin üniversiteye giriş sınavında yaşadığı mağduriyetin önüne geçilmesi amacıyla bu yıl ilk kez yeni bir uygulama yapılacak. Yanlış not bildirimlerin bu yıl da yaşanmaması için ÖSYM, ortaöğretim başarı puanı hesaplanmasında kullanılan diploma notu ve okul bilgilerini, MEB'in internet tabanlı e-Okul sistemine girerek kendisi alacak.

Son tarih 20 Haziran

ÖSYM'den Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) 7 Haziran 2013'te gönderilen "Diploma notu ve okul bilgileri" başlıklı yazıda "2013 ÖSYS'de ortaöğretim başarı puanları, ÖSYS yerleştirme puanlarını önemli ölçüde etkilediğinden, diploma notlarının doğru ve zamanında toplanması son derece önemlidir" uyarısında bulunuldu. Yazıya göre, ÖSYM'nin ilk kez uygulayacağı sistem şöyle:

- Diploma notlarının toplanmasıyla ilgili olarak 2013 ÖSYS'ye başvuran son sınıf düzeyindeki adayların T.C. kimlik numaraları, ad soyadları, okul türleri, alan/kol/bölüm kodları gibi okul bazında bilgilerin ÖSYM e-Okul sisteminden temin edecek.

- Bilgiler, http://okul.osym.gov.tr sitesinden okullara yansıtılacak, 17 Haziran 2013'ten itibaren ise http://okul.osym.gov.tr internet adresinden okulların ve il milli eğitim müdürlüklerinin kontrolüne açılacak.

- Adaylar 17-20 Haziran 2013 arasında bilgi kontrollerini http://ais.osym.gov.tr üzerinden yapacak ve düzeltme işlemleri için kendi okullarına bu tarihler arasında başvuru yapacak.

- Bilgilerinde değişiklik yapılması gereken adaylar için okul müdürlükleri e-Okul üzerinden değişikliklerin yapılmasını en geç 20 Haziran 2013 mesai bitimine kadar sağlayacak.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.