ÖSYM, tercih işlemlerinden para alacak

ÖSYM, tercih işlemlerinden para alacak
ÖSYM, daha önce Lisans sınav kılavuzuna koyduğu açıklamayı Lise/Önlisans kılavuzuna da koydu.

ÖSYM, daha önce Lisans sınav kılavuzuna koyduğu açıklamayı Lise/Önlisans kılavuzuna da koydu.

ÖSYM daha önce 2014 KİSS Lisans Kılavuzuna açıklama koymuştu. O açıklama şu şekildeydi:

"Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaydan yerleştirme ücreti alınmaz. Ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde adaydan yerleştirme ücreti (10,00 TL) alınır."

Şimdi benzer bir açıklama 2014 KPSS Lise ve Önlisans Kılavuzuna konmuştur: O açıklama ise şu şekildedir:

"Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaydan yerleştirme ücreti alınmaz. Ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra Merkezimiz tarafından yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde adaydan yerleştirme ücreti alınır."

* Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaydan yerleştirme ücreti alınmaz. Ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde adaydan yerleştirme ücreti (10,00 TL) alınır.

Yeni açıklamadan görüleceği üzere, ÖSYM, sınavdan sonra kadroların yer alacağı tercih kılavuzuna bakarak internet üzerinden tercih bildirecek adaylardan 10 lira almakta hala kararlıdır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.