ÖSYM Üniversite Kayıt Tarihi Acımasızlığı

ÖSYM Üniversite Kayıt Tarihi Acımasızlığı
ÖSYM‘nin geçmiş yılların aksine üniversite kayıt tarihini Ağustos ayında yapılacağını açıklaması öğrenci ve veliler arasında büyük tepkiye neden oldu. ÖSYM mail ve telefon yağmuruna tutuldu.

Bilindiği gibi bu seneye kadar üniversite kayıtları 1 Eylül’de başlıyordu. Ancak ÖSYMdün yaptığı açıklamada, kayıtların 12-16 Ağustos tarihleri arasında yapılacağını duyurdu. Bu haber, sınava giren binlerce öğrenci ve ailelerde tam bir şok etkisi yarattı. Ramazan Bayramı tatilinin hemen sonrasına alınan kayıt tarihi, bayram dönüşü olması ve birçok ailenin tatilini geçirmek üzere şehir dışına ve yurt dışına çıkmış olmasından dolayı şaşkınlık yarattı.

Özellikle forumlar, bloglar ve sosyal medyadaÖSYM‘nin açıklamasına tepki gösteren veliler ve öğrenciler, üniversiteler Ekim’in ilk haftasında açıldığı halde kayıt takviminin neden bu kadar erkene çekildiğini anlayamadıklarını dile getirdiler.

İşte o paylaşımlardan bazıları:

“Bizim fındığımız var erken kayıt olmasını istemiyoruz.lütfen tarihi değiştirin”

Üniversite kayıt tarihi herkesin tatil programı tam ortasına geliyor. Eylül’den Ağustos’a alındı”

Üniversite kayıt tarihi aylardır,yıllardır sınav stresi yaşayan kardeşlerimize bayram hediyesi olarak mı düşünüldü”

ÖSYM sınavı 1 hafta içinde açıklayarak rüştünü zaten ispat etti. Kayıtlar için bu aceleye ne gerek var?”

“Net takvim olmadığı için herkes tatil planlarını yaptı. Bu kargaşa değil de nedir şimdi?”

“Her bayram dönüşü ortaya çıkan kaza bilançosu ortadayken bu açıklama yeni kaza ve ölümlere davetiye demek. Bile bile lades yani!”

“Yaz sıcağında haber sıkıntısı yaşayan muhabirler ‘bilet krizi’ haberleri için şimdiden mevzilensin bence…”

“Tam hasat zamanı kayıt mı olur kardeşim. Unutmayın, üniversite gençliğinin yarısından fazlası hala kırsal kesimin çocukları”

#ÖsymBayramımıZehirEtme Hastag’ine Sizde Yazın!

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.