ÖSYM, YKS 2022 boş kontenjanları ne zaman açıklayacak

ÖSYM, YKS 2022 boş kontenjanları ne zaman açıklayacak
Tercih sonucunda kazanan ve kayıt yaptırmaya adaylardan kalan kontenjanlar ile hiç tercih edilmeyen kontenjanlar birleştirilerek boş kontenjanlar açıklanacak. Peki, üniversite boş kontenjan açıklandı mı? YKS 2022 boş kontenjanlar ne zaman açıklanacak?

YKS yerleştirme sonuçları 15 Ağustos 2022 Pazartesi günü itibariyle erişime açıldı. İlk yerleştirmede herhangi bir bölüme yerleşemeyen adaylar boş kontenjanlar için ÖSYM’den gelecek açıklamayı beklemeye başladı.

Üniversite boş kontenjanlar açıklandı mı

ÖSYM henüz boş kontenjanlar ile ilgili bir açıklama yapmadı ancak YÖK Başkanı Erol Özvar sınava katılan 2 milyon 900 bin aday arasından açık öğretimler hariç 850 bin adayın yerleştiğini duyurdu.

YKS 2022 boş kontenjanlar ne zaman açıklanacak

Boş kontenjanlar üniversite kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra açıklanıyor. Bu nedenle üniversite kayıt işlemlerinin 26 Ağustos’ta tamamlanacağı göz önüne alınırsa en erken 29 Ağustos’ta boş kontenjanların duyurulacağı söylenebilir. Boş kontenjanlar yine ÖSYM tarafından duyurular sekmesinde paylaşılacak.

Kişisel sosyal medya hesabından YKS yerleştirmelerini değerlendiren Prof. Dr. Erol Özvar şunları söyledi:

“Üniversite adaylarımızın yaptığı tercihler bugün itibarıyla açıklandı. YKS sonuçlarının hayırlı olmasını diliyor, ülkemizin geleceği olan gençlerimizi içtenlikle tebrik ediyorum. YÖK’te veriye dayalı attığımız adımlar meyvesini veriyor. YKS yerleştirme sonuçlarına göre, KKTC üniversiteleri hariç yükseköğretim kurumlarımızın kontenjanlarının yüzde 99’u doldu. KKTC üniversiteleri hariç yükseköğretim kurumlarımızın boş kontenjanları geçen yıl 164 bin civarında iken, bu yıl bu sayı 13 bine kadar düştü."

İlk yerleştirmesinde herhangi bir bölüme yerleşemeyen adaylar burada tercih yapabilecekler. Ek tercih tarihleri de yine ÖSYM tarafından duyurulacak.

2
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.