ÖSYM'den 'alıntı soru' açıklaması

ÖSYM'den 'alıntı soru' açıklaması
ÖSYM, tarih sorularının asılsız olduğuna dair haberler hakkında açıklama yaptı.

ÖSYM, Genel Kültür Genel Yetenek Testi'nin tarih sorularının bir kitaptan çıktığına dair iddiaları dile getirmiştik. ÖSYM yağtığımız haber üzerine açıklama yaptı ve soruların alıntı olmadığını açıkladı.

BASIN AÇIKLAMASI

2014-KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür Testinde Yer Alan Sorular Hakkında

5.7.2014 günü gerçekleştirilen 2014-KPSS Lisans sınavının Genel Yetenek-Genel Kültür Testinde yer alan tarih sorularının bazı kitaplardan "alıntı" olduğuna dair asılsız haberler hakkında açıklama ihtiyacı doğmuştur.

Gerek sınav öncesi gerek sınav sonrası basılı, görsel ve sosya medyada yer alan "sınavda çıkacak" ya da "sınavda çıkmış" sorular olarak iddia edilen tüm haberler asılsızdır ve gerçek dışıdır.

ÖSYM'nin gerçekleştirdiği tüm sınavlarda olduğu gibi, 2014-KPSS Lisans sınavında da sorular, sınav öncesi "Kapalı Dönem" olarak tanımlanan ve her türden iletişim bakımından dünyadan izole edilmiş ortamda, sınavda çıkacak soru sayısından çok fazla sayıda sorudan oluşan bir soru havuzundan rastgele biçimde seçilmektedir. Soru havuzu ise hangi sınav için hazırlandığı asla belli olmayan binlerce sorudan oluşur. Bu nedenle, sınavda çıkacak olan soruların sınav öncesinden bilinmesi söz konusu olmadığı gibi sınavda sorulacak soruların rastgelelik dışında bir plan içinde oluşturulması da asla mümkün değildir.

Sonuç olarak, basında yer alan iddialar asılsız ve kamuoyunu yanıltıcı nitelikte olup, bu türden haberlerle menfaat edinmeyi hedefleyen kişi ve kuruluşlar hakkında yasal işlem yapılacaktır.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

Kaynak:Memurlar.Net

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.