ÖSYM’den YGS’ye girecek adaylara uyarı

ÖSYM’den YGS’ye girecek adaylara uyarı
ÖSYM, YGS öncesi sınav kurallarına ilişkin hatırlatmaları içeren bir animasyon yayınladı.

Adaylar, yanlarında getirmemeleri gereken eşyalar konusunda uyarılarak 2015 yılında 50 kişinin cep telefonu, 20 kişinin anahtarlık, 60 kişinin cüzdan, 100 kişinin ise takı yüzünden sınavlarının iptal edildiği hatırlatıldı. Piercing ve güneş gözlüğünün de yasak olduğu vurgulanarak her yıl 300 kişinin de kimlik kartı yüzünden sınavlarının iptal edildiği anımsatıldı.

ÖSYM, adaylara kopya ve kural dışı davranışlar konusunda da uyarıda bulunarak kopya ve kural dışı davranışlar nedeniyle her yıl 600 kişinin sınavının geçersiz sayıldığı ifade edildi.

Animasyonda, Nobel ödüllü Türk bilimadamı Prof. Dr. Sancar’ın “Benim hikayem üniversite sınavını kazanarak başladı. İnanmak başarmak için yeterli. Gençler yeter ki inanın başaracaksınız.” sözlerine de yer verildi.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.