ÖSYM'nin yeni başkanı Prof.Dr.Ömer Demir oldu - Prof.Dr.Ömer Demir kimdir?

ÖSYM'nin yeni başkanı Prof.Dr.Ömer Demir oldu - Prof.Dr.Ömer Demir kimdir?
ÖSYM Başkanlığı'na Prof. Dr. Ömer Demir’in atanması kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kararda; "Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına Prof. Dr. Ömer Demir’in atanması, 6114 sayılı Kanunun 4 üncü maddesi gereğince uygun görülmüştür’’ denildi. 29 Mart’ta görev süresi dolacak olan Ali Demir’in yerine YÖK tarafından Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Demir, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Vehbi Çelebi ile Üniversitelerarası Kurul Genel Sekteri Prof. Dr. Fatih Nuray isimleri belirlenmiş ve Milli Eğitim Bakanlığı’na sunulmuştu. 

ÖSYM Başkanı, müşterek kararnameyle 4 yıllığına Cumhurbaşkanı tarafından atanıyor.

Prof. Dr. Ömer Demir kimdir?

Prof. Dr. Ömer Demir, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörlüğü'nün yanı sıra TÜBİTAK Bilim Kurulu üyeliği görevini de yürütüyor. Demir Devlet İstatistik Enstitüsü Başkanlığı görevini yürütürken kurumun Türkiye İstatistik Kurumu'na dönüşmesiyle 2005-2008 arasında başkanlık yaptı. 2008-2011 arasında YÖK Başkanvekili olarak çalışan Demir, Ankara Sosyal Bilimler Enstitüsü'nün kurucu rektörlüğünü yürütüyor. Kasım 2014'te Yekta Saraç'tan boşalan YÖK üyeliğine ataması yapılmıştı.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.