Öykü eş anlamlısı nedir

Öykü eş anlamlısı nedir
Öykü kelimesinin eş anlamı, yakın anlamı, anlamdaşı nedir, öykü nedir, öykü TDK anlamı nedir, öykü kelimesi ile ilgili örnek cümleleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Öykü kelimesi TDK sözlüğünde ayrıntıları ile birlikte anlatılan bir olay anlamına gelmektedir. İkinci anlam olarak ise öykü kelimesine hikaye anlamı verilmiştir. Hikaye kelimesinin anlamı olarak birkaç karşılığının yanında ise diğer bir karşılık olarak TDK sözlüğünde öykü kelimesi bulunur.

Öykü kelimesinin eş anlamlı olan kelimesi hikaye kelimesidir. Hikaye ve öykü kelimeleri yazılış bakımından birbirlerinden farklı olsalar da anlam olarak aynılardır. Bu neden ile bu iki sözcük birbiri ile eş anlamlıdır. Cümle kullanımı içerisinde örnek verelim:

Yazmış olduğunuz öykü çok başarılıydı.
Yazmış olduğunuz hikaye çok başarılıydı. (Doğru)
Yazmış olduğunuz hikaye ve öyküler çok başarılıydı. (Yanlış bir kullanımdır. İki sözcük eş anlamlı oldukları için aynı cümlede kullanılmazlar.)

Öykükelimesinin eş anlamlısı nedir

Öykü kelimesinin eş anlamı, yakın anlamı, anlamdaşı: Hikâye

Öykü TDK anlamı nedir

1. isim Ayrıntılarıyla anlatılan olay.
2. isim, edebiyat Hikâye.

Öykü kelimesi ile ilgili örnek cümleler

  • "Çok yazamıyorum ama öyküler içinde yaşıyorum." - Nezihe Meriç
  • Öykü çalışmaları yapan yazarlar bir araya gelerek toplantı yaptılar.
  • Bir öykü dergisi çıkarmanın zamanının geldiğini düşünüyorum.

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.