Öyküleyici anlatım ile ilgili paragraf örnekleri yazınız

Öyküleyici anlatım ile ilgili paragraf örnekleri yazınız
Öyküleyici anlatım ile ilgili paragraf örnekleri yazınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Öyküleyici anlatım ile ilgili paragraf örnekleri yazınız

Ödev cevabı kısaca : Öyküleyici anlatım, olayları ve karakterleri canlandıran, okuyucuyu hikayenin içine çeken bir anlatım türüdür. İşte öyküleyici anlatıma örnek paragraf:

1. Örnek: Ayşe, sabahın erken saatlerinde uyanır uyanmaz pencereden dışarıya bakar. Güneş yavaş yavaş yükselirken, apartmanın yanındaki parkta spor yapan insanları izler. Bugün kendisi için de güzel bir gün olacağını umar. Hemen ardından güne başlamak için mutfak masasına doğru yönlenir. Diyabetle başa çıkmak için yeterli miktarda sağlıklı bir kahvaltı yapmak önemlidir. Ayşe, diyabetiyle barışık bir yaşam sürmenin yollarını bulmuştu ve bu güne de enerjik bir başlangıç yapmaya kararlıydı.

2. Örnek: Doktor, Ayşe'ye son kontrolünde iyi haberler vermişti. Diyabetiyle mücadele etmek için gerekli adımları atmış ve sağlığına daha fazla dikkat etmeye başlamıştı. Ancak doktorun uyarıları hafızasından çıkmıyordu. "Dengeli bir diyet ve düzenli egzersizle diyabetle savaşabilirsin," demişti. Ayşe, doktorunun önerilerini dikkate alarak hayatına spor yapmayı ve sağlıklı beslenmeyi dahil etmişti. Bu, onun diyabetle başa çıkma yolculuğunun bir parçasıydı.

3. Örnek: Sabah erken kalktı. Giyindi ve hemen yola çıktı. Otobüs durağında otobüs bekliyordu. Hava soğuktu. Paltosuna iyice sarıldı. Otobüs gelmiyordu. Zaman geçiyordu. Geç kalmak üzereydi. Taksiye işaret etti. Taksi durdu. Taksiye bindi ve sahile inelim dedi. Erken saatte trafik olmazdı. Hızla ilerleyen taksi, iş yerinin önünde duruverdi. Taksiciye parasını verdi. İndi ve iş hanına doğru yürüdü. İş yeri soğuktu. Doğalgazı açtı ve ısındı. Hemen işe koyuldu ve öğlene kadar mola vermedi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.