Özel Güvenlik Sınavı

Özel Güvenlik Sınavı
Ülkemizde yapılan pek çok sınav aşamasından biri de karşımıza özel güvenlik sınavı adı ile çıkmaktadır.

Özel güvenlik sınavı güvenlik hizmeti verecek olan kişilerin seçimi için yapılmakta olan bir sınav türüdür. Bir ülkenin en önemli unsurlarından biri de şüphesiz ki ülke içerisinde ki güven ve huzur ortamını sağlamak için var olması gereken güvenliktir. Bu güvenlik hizmetleri polisler, askerler tarafından sağlansa da kimi yerlerde özel güvenlikçilere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu hizmeti en iyi şekilde verebilecek olan kişi veya kişileri seçmek için özel güvenlik sınavı uygulanmaktadır.

Özel güvenlik sınavları çeşitli aralarla düzenlenerek gerekli hizmeti vermeye uygun kişileri tüm adaylar arasından seçmektedir. Örneğin son olarak 7 Nisan tarihinde 45nolu özel güvenlik sınavı yapılmıştır. Bu tarihte ki sınava eğitimini bir ay önce bitiren tüm adaylar katılabilmektedir. Bir sonraki yani 46nolu özel güvenlik sınavı ise 29 Haziran tarihinde yapılacaktır. Ve bu sınava eğitimini mayıs itibariyle bitiren adaylar katılım sağlayabileceklerdir. Ancak elbette bu sınava girebilmek için de adayların eğitimi tamamlamanın dışında bir takım şartlara uyması veya sahip olması gerekmektedir. Bu şartlar arasında öncelikli olarak adli sicil kaydının temiz olması gelmektedir. Öncesinde belirli suçlardan sabıka kaydı bulunan adaylar için sınava başvurmak mümkün olmamaktadır. Örneğin adli sicil kaydında kaçakçılık, hırsızlık, taciz vb. yüz kızartıcı suçlar olanlar ile ağır suçlar ile yargılananların sınava başvurmaları mümkün olamamaktadır.

Özel güvenlik aynı zamanda güce dayalı bir iştir. Bu nedenle bu işi yapacak olan kişinin herhangi bir sağlık problemi yaşamaması ve sağlıklı bir birey olması gerekmektedir. Özel güvenlik sınavına başvurulurken bu nokta göz önünde bulundurularak sağlık raporu istenmektedir. Aynı zamanda özel güvenlik sınavına başvuracak olan adayların silahsızsa 18 yaşını, silah kullanacaksa 21 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir. Aynı zamanda katılan tüm adayların sekiz yıllık zorunlu eğitim süresini de tamamlamış olmaları ve diplomaya sahip olmaları gerekmektedir.

Tüm bu koşulları sağlayan adaylar belirtilen tarihlerde sınavlara girmekte ve başarılı olmaları durumunda güvenlik hizmetini vermek üzere meslek hayatına başlamaktadırlar.

Özel Güvenlik Haberleri için tıklayınız

EgitimSistem.Com - Özel Haber

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.